Kisebbségek napja Pozsonyban

A Minorma Polgári Társulás idén új köntösben rendezi meg a Színes Szlovákia / Pestré Slovensko – Kisebbségek napja / Deň menšín elnevezésű kétnyelvű eseményt Pozsonyban, 2018. január 13-án.
Helyszín: FUGA, SNP tér 24 (a Manderla alatt), Pozsony.

A Minorma a rendezvénnyel arra a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségre szeretne rámutatni, amely körülvesz bennünket, és gazdagítja környezetünket. A Nem kell című szám, az esemény himnusza,  a napokban jelent meg – tájékoztatta portálunkat a szervezet.

A január 13-i (szombat) rendezvényt a kreativitás és a tolerancia jegyében szervezik. Az est folyamán, a FUGA klubban (SNP tér 24) megtekinthetők a Pestrá Fotosúťaž / Színes Fotópályázatra az elmúlt időszakban beérkezett legjobb pályaművek. Az első három helyezett jutalomban részesül. (A szakmai zsűrit Martin Kápostáš és Somogyi Tibor hazai fotósok, és magyarországi kollégájuk, Balogh Zoltán alkotja.)

Az esemény Hunčík Péter pszichiáter, író interaktív előadásával kezdődik. Utána a szlovákiai magyar, szlovákiai szlovák, magyarországi és csehországi slam poetry képviselői ragadják magukhoz a mikrofont: Dékány Niki, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Pion István, Tomáš Straka és Pavel Oškrkaný szövegelnek majd, szintén a sokszínűség jegyében.

Két ifjú pozsonyi színésznövendék, Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni „FuK” formációja zárja az estet versekkel, gitárral, énekkel, rappel és spoken worddel. Utána a drum and bass híres csallóközi és pozsonyi képviselői veszik át a terepet: GYSTORE & SOLDIERR & MSTLSS zenéjét hallgathatjuk.

Az esemény kétnyelvű. A belépés INGYENES, a szervezők mindenkit izgatottan várnak!

PROGRAM:

16:30 - 18:30: Interaktív előadás/beszélgetés Hunčík Péterrel

19:00 - 21:00: Színes Slam három ország előadóival

21:30 - 22:30: FuK (Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni)

23:00 - Drum&Bass after hours with GYSTORE b2b & MSTLSS & SOLDIERR

HÓKUTYÁK

Fogja családját és jöjjön élvezni versengéssel, mesékkel és kutyusok fellépésével teli 2 napot. Próbálja ki, milyen a kutyafogaton való utazás és ne hagyja ki az óriás hóemberek családját Kő-pataki-tavon.

koncertek, előadások

 

 

 

 

Dübörgő Kárpátok – a Pozsony Táncegyüttes bemutatója Komáromban

  1. május 13-án, vasárnap 19.00 órától kerül bemutatásra a komáromi Jókai Színházban a Pozsony Táncegyütteslegújabb egész estét betöltő

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA: 2018. MÁJUS 13.

 

 

 

Ricco & Claudia koncert Pozsonyban

  1. május 27-én, vasárnap 19.00 órától Pozsonyban folytatódik Ricco és Claudiaszlovákiai turnéja. A 2017-es magyar X-Faktor győztesei

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA: 2018. JÚNIUS 01.

 

 

 

Sting koncert a Pozsonyi várban

  1. június 26-án, kedden 20.00 órától hét év után ismét Pozsonyban ad koncertet Sting. A brit világsztár a Pozsonyi vár teraszán a Sting's Summer 2018turnéja keretében lép színpadra. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.